Dit zijn onze zes cliëntgroepen
Bij welke ben jij op je allerbest?
Je ontdekt het in 30 seconden met onze sneltest! Vertrouw op je intuïtie en kies zo snel mogelijk de uitspraak die het beste bij jou past.
Verpleegtechnische handelingen vind ik leuk
Verpleegkundige handelingen sla ik liever over
Keuzes maak ik graag zelfstandig
Ik overleg liever eerst voordat ik een keuze maak
Non-verbaal communiceren met cliënten vind ik interessant
Met cliënten communiceer ik het liefst verbaal
Ik hou van rust, regelmaat en structuur
Ik hou van dynamiek en onvoorspelbaarheid
Cliënten met psychiatrische problematiek vind ik boeiend
Ik werk liever met cliënten zonder psychiatrische problematiek
Fysieke agressie vind ik lastig om mee om te gaan
Fysieke agressie maakt mijn werk uitdagend
Ik werk graag met kinderen en jongeren
Ik werk graag met volwassenen en ouderen
Ik werk graag een-op-een met de cliënt
Ik vind het leuk om met een groep cliënten te werken
Ik vind het leuk om cliënten te verzorgen
Ik vind het leuk om cliënten te begeleiden
Verbale agressie kan ik best aan
Verbale agressie ga ik het liefst uit de weg
Tromgeroffel...
Jij past het beste bij...
Ambulant
Kind en Jeugd
LVB+
Complex gedrag
Begeleiding en ADL
Intensieve zorg
Ambulant
Kind en Jeugd
LVB+
Complex gedrag
Begeleiding en ADL
Intensieve zorg
Ambulant
Kind en Jeugd
LVB+
Complex gedrag
Begeleiding en ADL
Intensieve zorg
Een onmisbare steun in de rug, dat is ambulant
Mensen mee laten doen in de maatschappij. Geloof jij (net als wij) dat dit het beste kan in de eigen leefomgeving? Durf je beslissingen te nemen? Sta je met beide benen stevig op de grond? Bij drie keer ‘ja’ hoor je helemaal thuis bij Ambulant.
Soms hebben cliënten of gezinnen gewoon wat ondersteuning nodig om lekker te kunnen leven. Jij werkt mee aan het vergroten van die zelfredzaamheid. Door het inzetten van het eigen netwerk van de cliënt, zorg je er bijvoorbeeld voor dat het lukt om zelf naar het ziekenhuis te gaan. Jij onderzoekt de mogelijkheden, helpt en stimuleert, maar laat het écht werk over aan de cliënt.
"De talenten van de cliënt vinden én zo goed mogelijk inzetten, dat is het belangrijkste"
- Marie Cecile, begeleider Ambulante zorg
Jij bent voor cliënten een belangrijke factor in hun leven. Jij geeft ze het vertrouwen dat ze het kunnen! De cliënten zijn erg verschillend. Van jong tot oud en vaak met een dubbel- of triple diagnose. ’s Morgens bezoek je een gezin waarbij je het kind met een ontwikkelingsachterstand nieuwe vaardigheden leert en de ouders ondersteunt met opvoedkundige problemen. En in de middag kijk je samen met een cliënt hoe hij het, ondanks zijn verslaving, toch voor elkaar krijgt om iedere dag op zijn werk te verschijnen. Van samen zoeken naar werk, tot het opbouwen van een sociaal netwerk, tot het begeleiden van gezinnen.
Draag bij aan het geluk van kinderen en jongeren
Krijg jij energie van het helpen van kinderen of jongeren om het beste uit zichzelf te halen? Dan is deze groep iets voor jou! We ondersteunen kinderen en jongeren met een lichte tot ernstige verstandelijke beperking op zes verschillende manieren. Namelijk met wonen, logeren, dagbesteding, buitenschoolse opvang en behandeling.
"Wij als ‘professional’ moeten niet denken dat we de wijsheid in pacht hebben, maar juist samen met de ouders het beste voor het kind bepalen."
- Wilbert, zorgcoördinator Kind en Jeugd
De kinderen en jongeren hebben vaak hele uiteenlopende hulpvragen. Samen met de ouders en je collega’s onderzoek je wat het kind nodig heeft om te groeien en/of gewoon gelukkig te zijn. Voor de één is dat meedoen op school en voor de ander is dat zelfstandig leren eten, voetballen bij een lokale sportclub, contact kunnen maken met anderen of op kamers wonen.
Je zet het talent van het kind centraal en schakelt naar de juiste vorm van ondersteuning. Ieder kind is anders, ieder kind is uniek. Vanuit verschillende specialismen maak je samen met jouw collega’s een plan, zodat elk kind kan groeien op zijn of haar eigen tempo.
Ontdek de kracht van mensen met een LVB
Jongeren en volwassenen met een licht verstandelijke beperking kunnen heel veel zelfstandig. Toch hebben ze af en toe hulp nodig. Bijvoorbeeld op de dagen dat het even niet lukt. Ben jij het vangnet dat ze op die momenten nodig hebben?
Onze cliënten binnen LVB+ wonen op diverse ORO-locaties en kampen vaak met psychiatrische problematieken. Ook middelengebruik en verschillende vormen van verslavingen komen voor. De hulpvragen zijn dus pittig en uiteenlopend. Van het leren koken tot het zoeken naar een geschikte baan en van het leren bedienen van de wasmachine tot ondersteuning bij een afkickprogramma. De dag kan zomaar anders lopen dan je van tevoren had gepland.
"Het mooiste is als een cliënt vertrekt met een nieuw perspectief en met meer vertrouwen in zichzelf en de toekomst."
- Marieke, begeleider LVB+
Door onze aanpak van Support Gericht Werken weet je wat de krachten zijn van de cliënt.
Jij en collega’s zorgen voor de nodige structuur en een prettige woonomgeving. Een plek waar ze zich veilig en gehoord voelen. Je biedt de structuur waardoor ze de regie kunnen pakken.
Ervaar de uitdaging van Complex gedrag
Hopelijk kan jij tegen een stootje. Want werken met cliënten met complex gedrag is zeker niet voor watjes. Je moet voor jezelf opkomen, duidelijk maken waar de grenzen liggen en door scheldwoorden heen de vragen van mensen kunnen horen.
"Ik heb avontuur nodig, niet altijd weten wat er gaat komen, maar daar wel nieuwsgierig naar zijn."
- Esther, zorgcoördinator Complex Gedrag
Ja, het vraagt wat van je. Maar het geeft je ook veel. Want als je deze mensen gelukkig kunt maken, heb je daadwerkelijk iets bereikt. Een prestatie waar je samen met je collega’s trots op kunt zijn. Samen gaan jullie er vol in. Schouder aan schouder. Dus pak die uitdaging aan. En laat zien dat een gewone werkdag voor jou een verloren dag is.
Geen dag hetzelfde bij Begeleiding en ADL
Wil jij cliënten stimuleren en motiveren om zelf op zoek te gaan naar mogelijkheden en kansen? Heb jij het in je om ze zelf de oplossing te laten bedenken? Mooi, want zo versterk je hun zelfvertrouwen.
"Bij de een is een gezellig gesprekje al voldoende en bij de ander moet je op zoek naar de achterliggende hulpvraag."
- Elise, begeleider
Hierbij kijken we samen naar wat de cliënt nodig heeft om zo zelfstandig mogelijk te leven. En dat is lekker afwisselend, want geen enkele hulpvraag is hetzelfde. Denk bijvoorbeeld aan begeleiding op psychisch, praktisch, huishoudelijk en zelfzorggebied. Ook onze cliënten zelf zijn erg divers; van jong tot oud, van een lichte tot een zwaardere verstandelijke beperking. Meestal betreft het woningen in de wijk, waarbij je – actief en samen – de verbinding met de buurt opzoekt. Wel zo gezellig.
Binnen dit alles zijn begeleiders zoals jij een rots in de branding. Een belangrijk gezicht waar onze cliënten op moeten kunnen bouwen én vertrouwen.
Intensieve zorg met jou als stabiele factor
Is het ook jouw missie om mensen met een lichte tot zeer ernstig verstandelijke beperking gelukkig te maken? Dan ben je op de juiste plek. Bij ORO verlenen we op verschillende locaties warme, intensieve zorg. Hierbij zorgen we ervoor dat onze cliënt zoveel mogelijk zelf kan kiezen en kan meedoen. Door echt nieuwsgierig te zijn, te kijken en te luisteren ontdekken we waar hij of zij van geniet. Zo maak je van elk verzorgingsmoment, begeleidingsuurtje of maaltijd een genietmoment.
"Je moet je mannetje kunnen staan, maar écht, het is hier heerlijk! Ik ben blij dat ik deze stap gezet heb."
- Judith, begeleider intensieve zorg
Samen creëren we een overzichtelijke, veilige en voorspelbare omgeving, waarbij de begeleider (jij dus) de stabiele factor is. Iemand waarop de cliënt altijd kan terugvallen. De ondersteunings- en zorgvragen zijn heel divers. Je ondersteunt cliënten in hun dagelijkse verzorging of neemt de zorg volledig over wanneer dat nodig is. Ja, we leggen de focus op het gelukkig maken van de cliënt. Hierbij hebben we oog voor kleine signalen en weten we kleine stappen enorm te waarderen.
Lees meer over…
Intensieve zorg
Begeleiding en ADL
Complex gedrag
LVB+
Kind en Jeugd
Ambulant